Edinstvena zasnova pisarniškega stola SpinaliS

Terapevti in zdravniki pogosto priporočajo tovrstno sedenje, saj pomaga ohranjati pravilno držo ter krepi hrbtne in trebušne mišice. Blagovna znamka Spinalis nudi pisarniški stol, ki je zasnovan tako, da združuje prednosti modernega stola in koncepta aktivnega sedenja, podobnega sedenju na terapevtski žogi. S stolom SpinaliS so vaše mišice stalno aktivne, brez posebnega napora, kar povečuje učinkovitost sedenja.

Aktivno sedenje za boljšo stabilnost in držo

Stol SpinaliS temelji na aktivnem sedenju, kjer gibljivo sedalo zahteva, da uporabnik aktivira mišice za ohranjanje stabilnosti. To posnema učinek terapevtske žoge, kjer je zaradi njene gibljivosti potrebno vzdrževati pravilno držo z ravno hrbtenico. Takšen način sedenja razbremenjuje medvretenčne ploščice, zmanjšuje bolečine v hrbtenici in izboljšuje telesno pripravljenost.

Pri nagibanju telesa običajno pride do nepravilnih upogibov hrbtenice, kar lahko povzroča bolečine in poškodbe. Stol SpinaliS preprečuje te težave, saj gibljivo sedalo sledi vsakemu gibu telesa, ohranjajoč hrbtenico v pravilnem položaju. Zaradi te inovativne zasnove je stol zaščiten s patentom in certificiran kot medicinski pripomoček.

Spinalis

Certificirana kakovost in ergonomija

Stoli SpinaliS so prejeli avstrijski certifikat kakovosti, kar potrjuje visoke standarde izdelave. Poleg tega so uvrščeni med deset najboljših ergonomskih pisarniških stolov na svetu. Certificirani so tudi v Sloveniji, kjer izpolnjujejo najvišje zahteve glede ergonomije in uporabnosti. Stol je bil preizkušen tudi v ekstremnih pogojih, ko je oseba na njem sedela kar 112 ur med radijskim maratonom.

Podjetje SpinaliS ponuja brezplačen preizkus svojih stolov na domu, kjer lahko stol testirate en teden. Brezplačna dostava in strokovna podpora zagotavljata, da boste dobili najboljšo možno izkušnjo. Njihovi specialisti vam bodo svetovali, kako najbolje izkoristiti prednosti aktivnega sedenja in kako pravilno uporabljati stol za največje koristi za vašo hrbtenico in mišice.

Prilagajanje pisarniškega stola SpinaliS glede na potrebe in telesno konstitucijo

Pri izbiri pisarniškega stola SpinaliS je pomembno upoštevati osebne preference in telesno konstitucijo. Ker smo si ljudje različni, je SpinaliS razvil raznoliko ponudbo stolov, ki se prilagajajo različnim tipom teles. Na voljo so modeli z višjim naslonjalom za višje osebe ali dodatno oblazinjenimi sedeži za večje udobje. Stol je mogoče prilagoditi tudi po višini ali izbrati različne vrste kolesc. Primerni so za različne prostore kot so pisarne, otroške sobe, domači delovni kotički ali celo ordinacije. Na voljo je tudi široka paleta barv in kakovostnih materialov, da se stol lepo zlije z vašo notranjo opremo.

Postopna privajanje na aktivno sedenje

Aktivno sedenje na stolu SpinaliS zahteva nekaj privajanja. V prvih dneh ali tednih se lahko pojavijo težave z ravnotežjem ali celo občutek mišične utrujenosti, kar je naraven odziv, saj vaše mišice postanejo aktivne po dolgem času sedenja na klasičnih stolih. Ta bolečina je dober znak, saj nakazuje, da se mišice prilagajajo novemu načinu sedenja, ki spodbuja njihovo delovanje in krepitev.