Ideje za kosilo, ko ni na voljo veliko časa. Tukaj je https://www.nadlani.si/kulinarika/hitre-ideje-za-kosilo-ko-ni-veliko-casa/ veliko idej za kosilo. Ideje za kosilo bodo privarčevale kar nekaj časa in razmišljanja, ki bi ga zahtevalo obilno kosilo. Ideje za kosilo so namenjene predvsem tistim, ki nimajo veliko časa in tistim dnevom, ko ni veliko časa. V nadaljevanju boste našli pet receptov za hitro kosilo, ki jih lahko uporabite za nedeljsko ali tedensko kosilo. Vse sestavine v njihovih idejah je moč spremeniti in prilagoditi vašemu okusu in količino, ki bi jo želeli narediti. Ideje za kosilo, ki bo res hitro pripravljeno.
Piščančji wrap z modrim sirom in zeleno. V skledo dodajte na koščke narezano pečeno meso, omako in stopljeno maslo. Premešajte, na veliki ponvi segrejte vsako tortiljo. Tortiljo postavite na ravno površino in nanjo naložite mešanico iz sklede. Dodajte pol skodelice naribane mocarele, četrt zelene in peteršilja ter dve žlički solatnega preliva. Tortiljo zavijte in enako naredite še s preostalimi tortiljami.
Puranje kroglice z bučkinimi rezanci naredite iz puranjega mesa, ki ga prepražite v ponvi z narezano čebulo, česnom. Ko se ohladi dodajte peteršilj, parmezan in mleto puranje meso. Premešajte in oblikujte mesne kroglice, prestavite na pladenj s folijo in v pečico. Bučke naribajte na trakove in jih kuhajte 1 minuto. Odcedite in položite na krožnik. Nanje postavite puranje kroglice s poljubno marinado. Dodajte še parmezan.
Petardni piščanec z rižem. V večjo skledo stresite narezano začinjeno piščančje meso, dodajte koruzni škrob in premešajte. V šalico ubijte dve jajci in jih temeljito žvrkljajte. V ponvi segrejte olje in vsak kos piščanca potopite v jajce in dodajte v ponev. Omako pripravimo v ponvi, dodamo maslo, stroke česna in pecite približno 1 minuto. Dodajte siracho, rižev kis, rjavi sladkor, zdrobljen čili in ½ mlade čebule.
Testenine z brokolijem in limono pripravimo na hiter način. Testenine kuhajte al dente, v ponev pa dajte brokoli, olje, česen, limonin sok in lupino, ter mešajte eno minuto. Dodajte še stepeno smetano, počakajte, da zavre, dodajte parmezan. Vse sestavine združite na krožniku.
Solata iz piščanca in avokada. V veliki posodi zmešajte narezanega piščanca, mlado čebulo in zeleno. Premešajte, dodajte narezan avokado in žličko limoninega soka. Preostanek avokada zmiksajte, dodajte olivno olje, kis, majonezo, peteršilj in poper. Omako prelijete preko mesa in premešajte. Ideje za kosilo v čim krajšem času.